DAGS ATT BYGGA DITT DRÖMHUS?

Vi hjälper dig med arkitekturen

Från dröm till verklighet med vår arkitektur för villa & hem

De flesta drömmer om ett ljust fint hem med rätt anda för familjen, släkt och vänner. Ett hem ska vara välkomnande, välplanerat och passionerat. Ett hem ska också vara smart, miljövänligt och energibesparande. Vi fokuserar på människans trivsel och behov utan att göra avkall på hållfasthet och material. Men hur går man tillväga?

Vi har kraftfulla licensierade verktyg för att snabbt och effektivt forma en modell som passar er. Vi har också styrkan att kunna projektleda under hela byggprocessen, så att ert hem blir precis såsom ni vill ha det.


Går ni i tankarna om att bygga hus? Med oss blir projektet lätt & smidigt


Många drömmer om en unik villa som är formad just för dem och deras ändamål.

Arkitektur handlar om att bygga för människan och det är just det vi som arkitekter på hemdrömmar älskar att göra.

Att bygga för människan innebär att forma, skapa och anamma stil för själva byggnationen, vilket också innebär att människan ska trivas och känna sig trygg.


Vi tycker även att ett hem ska vara format efter behov och kunna vara en fristad för de som bor där. Därför arbetar vi med personlig arkitektur inom villa & hem. 

Arkitektur villa & hem - Vi skapar din egna design 


Kanske letar ni efter något alldeles speciellt och unikt? Vi på hemdrömmar har tonvis med inspiration, energi smarta lösningar och ideer. 


Förnyar och lyft upp utseendet på ert hem med en facelift


Att forma om en befintligt byggnad har sin charm. Vart ska man börja och vad finns det för knep att ta till? Vi vet precis hur man kan förändra, förnya och lyfta utseendet och känslan på ert befintliga vackra hem.

Kontakta oss för er konsultering. 


Smart planlösning för ert nya hem


Effektiv förvaring och serviceytor är något som vi i tidigt skede tar hänsyn till. Med rätt planlösning reducerar man även onödiga kostnader för utrymme som man inte nyttjar. Energi är också en fråga, vilket en smart planlösning oftast löser.

Bör det till exempel vara varmare i vardagsrumet mot sovrummet?

Vår utbildning ger oss mycket god kunskap, så att vi kan forma en smart plan tillsammans med er. 


Placering av hus med hjälp av 3D ritningar


Precis som vi skriver under kategorin 3D så skapar vi filmer som visar en helhetsbild om hur exempelvis er villa passar in i landskap, natur eller närliggande bebyggelser.

Vi erbjuder att skapa skuggteori som visar vart solen lyser samt vart skuggor kastas. Genom våra licensierade verktyg har vi även styrkan att placera er bebyggelse i rätt position på karta. Solen lyser till exempel annorlunda uppe i Norrland mot nere i Skåne. Läs mer om våra 3D ritningar och hur vi arbetar med dom.