Trädäck
livfull-tradgard-med-ratt-virke-for-tradack-tarningar-altan-social-plats-for-lek-och-spel

Altan och trädäck Norrköping

Form • Behandling • Färg • Känsla


En yta som uppskattas men som också oftast underskattas.

Våren och sommarens främsta plats är väl ändå det fantastiska trädäcket. En plats där man kan samlas hela familjen, släkt och vänner för att äta, fika, sola eller varför bara inte njuta av känslan under bar himmel. 


Konstruktion


En vanlig fråga som uppkommer är konstruktion. Det finns en uppsjö av olika konstruktioner och få snickare använder sig av samma modell. 

Vi ritar enkla steg-för-stegritningar så att ni enkelt kan följa dem och därmed snabbare nå det slutresultat ni siktar på och vill uppnå.

Allt detta oberoende av om ni är duktiga byggare eller ej. 

Trall

Många bygger sina terasser i trätrall men det finns en hel uppsjö av andra materialval som vi även starkt kan rekommendera. 

Trallen kan också ha olika dimensioner och utformning, exempelvis rillad, eller varför inte använda grövre 34mm trall för en rejälare känsla och istället använda ett regelavstånd på 800mm. Känslan blir då garanterat som en större båtbrygga på kusten, vilket är helt underbart!


Ytbehandling

Rätt ytbehandling kan också skapa olika intryck. Det är vanligt att ytbehandla med oljor och annat dylikt. Men det finns andra modernare och mer miljövänliga alternativ bland annat kisel, vilket får träet att ändra karaktär och bli betydligt ljusare och finare. Kisel är dessutom miljövänligt, vilket vi alla tycker mycket om.

Referenser


Här samlar vi några referensarbeten inom kategorin trädäck & altan.

utomhus-ute-friluftsliv-inglasning-uterum-uteplats-leva-bo-miljö
gördetsjälv-snickare-ute-friluftsliv-inglasning-uterum-uteplats-leva-bo-miljö
badrum-toalett-inspiration-bygg-bygga-prisvärt-hemdrömmar

Uteplats


Bilden visar en steg-för-steglösning för ett större trädäck i Norrköping. Inga entreprenörer anlitades för projektet och vår klient kunde enkelt följa varje steg.

Stabilitet på däck


Många gånger ändrar våra klienter sig och då måste vi snabbt komma fram med en snabb och effektiv lösning för  bärighet, utformning och konstruktion. I detta fall önskade vår klient mitt i processen att de skulle ha ett uterum placerat på sitt däck. Vi ritade snabbt om konstruktionen, skickade lösningen, och projektet kunde fortsätta. 

Semester


Att bygga en låg uteplats är ett fantastiskt bra projekt för alla.

En altan i rätt anda där man kan gå barfota utan skor och filosofera, fika, njuta av fina måltider med vänner, släkt och familj. En skön plats som denna finns nu i Norrköping och är designad av oss byggd av vår klient. Ett fantastiskt slutresultat!


Arkitekter Sverige


info@hemdrommar.se

hemdrommar.se ägs av företaget MVES Aktiebolag Norrköping Sverige


Telefon: 0730-328266© 2020|Utvecklad av MVES Aktiebolag  

Ni finner oss även på:

Öppettider:

Mån.-fre.

06:00-18:00


Cookies

Om oss

Kontakta oss


Copyright @ All Rights Reserved MVES Aktiebolag